- TM 31
Składniki
ponadto
- 1 żółtko
- 1 płaskich łyżek mleka
- ew. sezam do posypania
ciasto
- 375 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty drożdży instant
- 0,5 płaskich łyżeczek soli
- 1,5 płaskich łyżek cukru
- 2 płaskich łyżek masła roztopionego i ostudzonego
- 250 gramów mleka letniego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
ciasto
Porady
Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami, dodać pozostałe składniki na ciasto i wyrabiać 2 min "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" . Ciasto wyjąć, uformować w miarę możliwości w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski i pozostawić do wyrośnięcia na 1,5h. Po tym czasie uformować 4-6 bułek w zależności od tego jak duże chcemy uzyskać (ja osobiście wolę 4 konkretne), lekko spłaszczyć dłonią i pozostawić ponownie do wyrośnięcia na około 30-40 min. Gdy bułki już wyrosną, posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać sezamem. Piec przez około 15 minut w temp. 200 stopni.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Niespecjalny przepis na bułki... Kleiło się mimo dokładnego wykonania według przepisuu
Pyszne bułki, od dzisiaj juz nigdy nie kupię bułek na hamburgery w sklepie Piekłam 15 min w 200 stopniach i 5 w 150. Myślę, że mój piekarnik nie należy do najlepszych.
/bardzo dobry przepis! Wyszły mi przepyszne bułki hamburgerowe! Zamiast drożdży instant dodałam zwykłe drożdże 20g.Rewelacja!