thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

CIASTO

  • 500 g mąki pszennej
  • 250 g mleka
  • 30 g drożdży świeżych
  • 15 g cukru
  • 10 g soli
  • 1 jajko
  • 30 g masła
  • 4 łyżki oleju
  • DODATKOWO:
  • sezam
  • białko

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    PRZYGOTOWANIE
  1. 1.Do naczynia miksującego włożyc drożdże,mleko,cukier.Podgrzewać 2 min 30 sek/37 st C/obr.1

    2.Dodać masło,sól,mąkę jajko.Wyrabiać ciasto 3 min/Interwał.

    3.Ciasto odstawić na ok 30 minut do wyrośnięcia.

    4.Formować bułki,wierzch posmarować białkiem,posypać sezamem.

    5.Wstawić do piekarnika,piec ok 20 minut w temp.180 st.C

    ciasto dzielimy na 4 części około 200g formujemy na kształt bułek 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki do hamburgerów i kebabów

Wydrukuj:

Komentarze