thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
38min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Bułki a'la Benia

  • 450 g wody, wlać do naczynuia miksującego
  • 50 g oleju, wlać do naczynia miksującego
  • 1 łyżeczki cukru, wsypać do naczynia miksującego
  • 40 g drożdży świeżych, pokruszyć i wsypać do naczynia miksującego. 2 min./50 stopni/ 2 obroty
  • 600 g mąka żytnia, lub pszenna pełnoziarnista
  • 1 łyżeczki soli, Wyrobić 3 min./interwał

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Bułki a’la Benia
  1. Przekładamy na powierzchnię mocno obsypaną mąką.
    Dzielimy ciasto na 10 części i formujemy z nich wałeczki.
    Obtaczamy w mące, nacinamy wierzch każdej bułki.
    Odkładamy przykryte ściereczką na 10 minut.
    Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy 30 min./190 stopni góra/dół.
  2. Wody wlać do naczynuia miksującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
    oleju wlać do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
    cukr wsypać do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
    drożdże pokruszyć i wsypać do naczynia miksującego. 2 min./50 °C/ 2 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"
    Dodać 600 g mąki żytniej pełnoziarnistej lub pszennej pełnoziarnistej
    Dodać 1 łyżeczkę soli, wyrabiać 3 min.Ciasto"Ciasto"

Porady

Bułki a’la Benia są pyszne, miękkie, puszyste, a przede wszystkim mega szybkie. Świetnie smakują następnego dnia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki a'la Benia

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?