thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
100 g
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 100 g suchego chleba lub suchej bułki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Bułka tarta
  1. 1. Uruchom urządzenie.

    2. Włącz wagę.

    3. Następnie wrzuć do naczynia miskującego 100 g suchego pieczywa, może być suchy chleb (biały, ciemnego) lub sucha bułka. 

    4. Nałóż na pokrywę naczynia miksującego miarkę TM

    4. Ustaw czas 13 sekund, obrót 7.

     

Porady

Jeśli czas 13 sekund nie wystarczył do calkowitego rozdrobienia suchego pieczywa, można do przedłużyć.

"Bułkę tartą" można przygotować zarówno w  urządzeniu Thermomix TM 21 jak i TM 31.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułka tarta

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy