Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 12/02/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 70 g drożdży
- 2 łyżeczki cukru
- 2 MT ciepłego kefiru
- 1 MT ciepłej wody
- 2 żółtka
- 580 g mąki
- 1,5 łyżeczki soli
- 3 łyżki oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego według podanej kolejności
Wyrabiać 2 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
Ciasto pozostawić do wyrośniecia ok 10 min
Uformować bułki , ułożyć na wyłożonej papierem blaszce i pozostawić ponownie do wyrośnięcia ok 2-3 min; posmarować pozostałym białkiem
Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku w temp 200 stopni
Bułki można posypać ziarnami słonecznika,sezamu lub dyni.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pyszne bułki, też obawiałam się tej ilości drożdży, ślę wogóle ich nie czuć. Są długo świeże.
Czy 70 g drożdży to nie za dużo?
Przepis rewelacyjny.
Rodzinka oceniła jako najlepszy z dotychczasowych upieczonych prze nas bułeczek.
Za drugim razem dodałam trochę wiecej wody, wyszły jeszcze lepsze, tylko był mały problem z uformowaniem bułeczek, bo ciasto było trochę za rzadkie.Długo trzymają świeżość. Polecam.
zrobiłam, wg rodziny najlepsze jak do tej pory robione bułeczki dziękuję i polecam
SetEmi
Super przepis. Mega szybki. A bułeczki przepyszne.
Ratunek na brak pieczywa w domu na śniadanko
Pół porcji też się super sprawdza!
Bułeczki pyszne, długo trzymają świeżość
ile powinny sie piec?
Bułeczki pierwsza klasa!!! ja dodaje jeszcze siemię lniane pycha.
To są najlepsze bułeczki!!!A trochę ich juz robiłam. Są lekkie, puszyste zawsze sie udają, nie są "gliniaste" i ciężkie. Na drugi dzień równie smaczne.Polecam, polecam,polecam...
Jeszcze żadne bułki tak mi nie wyrosły, pyszne dziekuję za przepis
Are you sure to delete this comment ?