thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 35 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczki cukru
  • 250 g wody
  • 500 g mąki pszennej
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczki bazylii, suszonej
  • 2 łyżki sera zoltego startego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksujacego wlac wode, wlozyc drozdze, cukier, podgrzac 2 min / 37 st.C/ obr.1

  2. Dodac make, olej i sol, wyrabiac  2 min / Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto"

  3. Ciasto podielic na 8 - 10 rownych czesci, uformowac bulki, ulozyc je na wylozonej papierem do pieczenia blasze, posypac czosnkiem, serem i bazaylia, pozostawic do wyrosniecia na ok 15 - 30 min. W tym czasie rozgrzac piekarnik do 200 st.C

  4. Piec na zloty kolor ok 20 minut.

Porady

Przepis na dodatek czosnkowo-serowy do buleczek pochodzi od przedstawiciela TM tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Buleczki pszenne z serem i czosnkiem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?