Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 10 g świeżych drożdży
- 250 g mąki przennej
- 20 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 3 jajka
- 150 g Miękkiego masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlożyć wszystkie składniki i zmiksować czas 1 min, obr. 3. Ciasto jes dość luźne. Odstawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Blaszkę wyłożyc papierem do pieczenia, łyżką nakładać porcję ciasta formując bułki, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać brązowym cukrem, sezamem lub makiem.
Piec w temperaturze 220 stopni przez 10 minut i przez 7 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bułeczki przypominają scones, jednak są bardziej tłuste. Ta tłustość nie odpowiada również mojej połówce, dlatego powtórki nie będzie. Córce smakowało.
Witam! Buleczki pyszne, tylko nie wiem dlaczego mi sie rozplywaja w piekarniku i wychodza plaskie
Bułeczki super, bardzo smakowało moim trzem chłopcom. Będę je często piec.
Dziś upiekłam bułeczki, są jeszcze ciepłe, ale jedną już zjadłam, bo nie mogłam się oprzeć Są przepyszne, moje wyszły wręcz identycznie jak Twoje na zdjęciu. Posypałam brązowym cukrem. Będę je często piekła, bo i pracy przy nich bardzo niewiele. Gratuluję pomysłu! Sprawdzę inne Twoje przepisy, także zajrzę na bloga.
Hej dziewczyny może moje pytanie zabrzmi głupio ale zazwyczaj jak piekę chłkę czy bułeczki maślane to góra jest super ale dół mi sie przypala i jest twardy i nie wiem czy to wina piekarnika czy jak, bo mam z termoobiegiem i nie bardzo wiem w czym tkwi problem nie mam problemu z mięsem ito ale pieczywo to nie bardzo pokożecie? I jak w tym wypadku mam piec bułki podajesz temp ale dla piekarnika z termoobiegiem czy bez? Będę wdzięczna za odpowiedzi pzdr
Witaj Małgosiu do ciasta na bułeczki dodajemy 3 jajka a do posmarowania używamy dodatkowo roztrzepane jajko
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Witam serdecznie,
Mam krótkie pytanie techniczne. Czy to jedno jajko w przepisie to jest do ciasta czy do posmarowanie bułeczek?
Dziękuję
Witaj Kasiu. Bardzo dziekuje za komentarz. Ciesze sie ze buleczki smakuja my tez je bardzo lubimy, pyszne sa zwlaszcza z miodem pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bułeczki są bardzo pyszniutkie,moje dziewczyny je uwielbiaja.Na stałe zagoszczą na moim stole!!!
Witaj Smoczku cieszę się, że bułeczki smakowały pozdrawiam serdecznie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Are you sure to delete this comment ?