thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 04/06/12
zmieniono dnia: 04/06/12

Składniki

  • 10 g świeżych drożdży
  • 250 g mąki przennej
  • 20 g cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 jajka
  • 150 g Miękkiego masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlożyć wszystkie składniki i zmiksować czas 1 min, obr. 3. Ciasto jes dość luźne. Odstawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Blaszkę wyłożyc papierem do pieczenia, łyżką nakładać porcję ciasta formując bułki, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać brązowym cukrem, sezamem lub makiem.

    Piec w temperaturze 220 stopni przez 10 minut i przez 7 minut w temperaturze 180 stopni.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułeczki mocno maślane :-)

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: