thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Średni

Składniki

Bułeczki bezglutenowe

  • 40 g drożdży świeżych
  • 200 g wody letniej
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 260 g mąki bezglutenowej Schar
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 30 g oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Bułeczki bezglutenowe
  1. Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 40 gram drożdzy świeżych
  2. 200 ml wody letniej
  3. 1/2 łyżeczki cukru
  4. 2 min, 37 stopni, obroty 2
  5. 260 g mąki bezglutenowej Schar
  6. 1/2 łyżeczki soli
  7. 30 ml oleju
  8. 3,5 mintryb wyrabiania ciasta
  9. Przekładamy ciasto do miski i mokrą łyżką bierzemy porcję ciasta i formułujemy 7-8 bułeczek
  10. Do lekko nagrzanego piekarnika wkładamy blachę z bułkami na 5-10 min - muszą trochę urosnąć
  11. Pieczemy 20 min, 200 stopni

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułeczki bezglutenowe

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?