Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Średni
- TM 6
opublikowany: 07/01/22
zmieniono dnia: 09/02/22
Składniki
Bułeczki bezglutenowe
- 40 g drożdży świeżych
- 200 g wody letniej
- 0,5 łyżeczki cukru
- 260 g mąki bezglutenowej Schar
- 0,5 łyżeczki soli
- 30 g oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- "Obroty wsteczne" 40 gram drożdzy świeżych
- 200 ml wody letniej
- 1/2 łyżeczki cukru
- 2 min, 37 stopni, obroty 2
- 260 g mąki bezglutenowej Schar
- 1/2 łyżeczki soli
- 30 ml oleju
- 3,5 mintryb wyrabiania ciasta
- Przekładamy ciasto do miski i mokrą łyżką bierzemy porcję ciasta i formułujemy 7-8 bułeczek
- Do lekko nagrzanego piekarnika wkładamy blachę z bułkami na 5-10 min - muszą trochę urosnąć
- Pieczemy 20 min, 200 stopni
Bułeczki bezglutenowe
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Daje 5 gwiazdek. Jedyną jaka modyfikację zastosowałam, to zostawiłam na 30 min w naszyniu aby ciasto wyrosło . Polecam przepis - bułeczki przepyszne
Are you sure to delete this comment ?