thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 40min
Czas całkowity
2h 5min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
Łatwy

Składniki

Bezglutenowe obwarzanki Izy Paradowskiej

  • 500 gramów Schar Mix B
  • 40 g masła, Miękkie
  • 300 g mleka
  • 16 g drożdże świeże
  • 2 jajka
  • 10 g soli
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczki cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Drożdze rozpuścić w mleku Wolne gotowanie"Wolne gotowanie" 3minuty Sous-vide"Sous-vide" 55stopni
    Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Obrot 1.5

  2. Dodać pozostałe skladniki następnie ustawić Ciasto"Ciasto" wyrabianie ciasta 4minuty.
    Ciasto zostawic na godzinę w naczyniu.
    Nastepnie uformowac kulki okolo 70g
    Z kulek zrobić wałeczki.
    2 wałeczki zaplatamy naprzemian i tworzymy kółko.
    Odstawiamy na 30min do wyrośnięcia.

  3. W tym czasie gotujemy wode z 1 łyżką cukru. Kazdy obwarzanek wkladamy do wrzacej wody na 1-2minuty. Następnie ukladamy na blaszkę do pieczenia i posypujemy ulubionym dodatkiem. Pieczemy w 180 stopniach z termobiegiem 25minut.

Porady

Posypujemy ulubionym skladnikiem typu sezam, mak, czarnuszka

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bezglutenowe obwarzanki Izy Paradowskiej

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?