Czas przygotowania
1h 40min
Czas całkowity
2h 5min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Bezglutenowe obwarzanki Izy Paradowskiej
- 500 gramów Schar Mix B
- 40 g masła, Miękkie
- 300 g mleka
- 16 g drożdże świeże
- 2 jajka
- 10 g soli
- 30 g cukru
- 1 łyżeczki cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- "Blokada naczynia miksującego" Drożdze rozpuścić w mleku "Wolne gotowanie" 3minuty "Sous-vide" 55stopni
"Obroty wsteczne" Obrot 1.5 - Dodać pozostałe skladniki następnie ustawić "Ciasto" wyrabianie ciasta 4minuty.
Ciasto zostawic na godzinę w naczyniu.
Nastepnie uformowac kulki okolo 70g
Z kulek zrobić wałeczki.
2 wałeczki zaplatamy naprzemian i tworzymy kółko.
Odstawiamy na 30min do wyrośnięcia. - W tym czasie gotujemy wode z 1 łyżką cukru. Kazdy obwarzanek wkladamy do wrzacej wody na 1-2minuty. Następnie ukladamy na blaszkę do pieczenia i posypujemy ulubionym dodatkiem. Pieczemy w 180 stopniach z termobiegiem 25minut.
Porady
Posypujemy ulubionym skladnikiem typu sezam, mak, czarnuszka
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?