thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
3h 30min
Czas całkowity
3h 50min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 22/06/13
zmieniono dnia: 22/06/13

Składniki

ciasto

  • 1 czubate łyżki mielonego kminku
  • 150 g mąki pszennej razowej
  • 1 czubate łyżki ziaren kminku
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 170 g wody
  • 260 g zakwasu żytniego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Zakwas i wodę wlać do misy,  mieszać 2 min/37 C/obr. 2

  2.  Dodać resztę składników, wyrabiać 2 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

  3. Przełożyć do misy wysmarowanej olejem, nakryć ręcznikiem i zostawić na 1-2 h.

  4. Ciasto podzielić na 3-4 części, obtaczać w mące w kształt walców i kłaść na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie zostawić na 1 h.

  5.  Piec w piekarniku nagrzanym do 230 C,  z pojemnikiem z wodą, ok. 20-24 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bagietki kminkowe na zakwasie

Wydrukuj:

Komentarze