


- TM 31
Składniki
- 100 g siemienia lnianego
- 100 g pestek dyni
- 50 g drożdży świeżych
- 600 g przegotowanej ciepłej wody
- 1 łyżki łyżka stołowa soli
- 100 g pestek słonecznika
- 100 g mąki żytniej
- 1 łyżki łyżka stołowa octu baslamicznego
- 400 g kaszy gryczanej, lub mąki gryczanej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do suchego naczynia wysypać kaszę i zmielić 1min /10obr przesypać do miski.
Wlać wodę dodać drożdze ( jeśli woda jest zimna to 1min/37c/2obr)
Następnie dodać mąkę i zmieloną kaszę , sól 7min
"Blokada naczynia miksującego"
"Ciasto"
Dodać resztę składników (pestki słonecznika, dyni siemie lniane) ocet 2min
"Blokada naczynia miksującego"
"Ciasto" ewntualnie kopstyką wynieszać. Ciasto powinno być luźne.
Włożyć do wysmarowanej blaszki ( ja mam na 6 szt bułeczki -chlebki l
pozostawić do wyrośnięcia 20-30 min można posypać pestkami według uznania
piec w nagrznym piekarniku 185c 25min
Porady
potrzebna blaszka do bułek lub forma silikonowa
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dziękuję, córka na bezglutenowej, bezjajecznej i bezmlecznej diecie. Bardzo jej smakowało 😊