Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
SOS POMARAŃCZOWY DO MIĘS
- 2 porcji pomarańcza
- 1 łyżki sok z cytryny
- 1 łyżeczki skrobia kukurydziana, lub tak zwana Maizena
- 15 gramy śmietana, gęsta
- 1/2 łyżeczki sól
-
6
8min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Pomarańcze obierz ze skórki, dokładnie oczyść z białych błonek, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do miski robota; dodaj łyżkę soku z cytryny i nastaw na 1 minutę/prędkość 9
- Dodaj skrobię, śmietanę, sól i pieprz i nastaw na 5 minut/100°C/prędkość 5
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Inne fajne przepisy na sosy znajdziesz tutaj https://luksusowakuradomowa.com/category/przepisy/thermomix-przepisy/thermomix-sosy-dipy-pasty/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz