Tu jesteś:
4
Składniki
10 kawałek/kawałki/kawałków
Biszkopt orzechowy
- 250 gramów cukru pudru, można zmielić kryształ w TM
- 8 jajek
- 250 gramów orzechów włoskich
- sok z połowy cytryny
- 3 łyżeczki bułki tartej, można zmielić czerstwe pieczywo w TM
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- Tortownicę wysmarować masłem, wysypać bułkę tartą.
- Do suchego i czystego naczynia wsypać orzechy włoskie.250 g
- Zmielić 2 s/obr. 5 (grubo)
- Zmielić 5 s/obr. 6 (drobno)
- Przesypać do innego naczynia.
- Rozdzielić białka od żółtek.
- Do czystego naczynia wlać żółtka
- Na noże nałożyć motylek.
- wsypać cukier puder i ucierać 4 min/37°C/obr. 3 250g cukru pudru
- Pod koniec ucierania zdjąć miarkę i dodać sok z cytryny. W razie potrzeby wydłużyć czas ucierania do 8 minut.
- Masę przełożyć do innego naczynia.
- Do suchego i czystego naczynia wlać białka (bez odrobiny tłuszczu, żółtka i injnych zanieczyszczeń, najlepiej w temperaturze pokojowej) i nałożyć motylek.
- Ubijać białka 2-4 min/obr. 3.5
- W razie potrzeby wydłużyć czas i i dodać szczyptę soli.
- Wyłożyć warstwami na żółtka pianę, orzechy, bułkę tartą. Lekko wymieszać. Piec 40 minut w 180 stopniach (góra-dół).
Biszkopt orzechowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz