3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Biszkopt orzechowy


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

Biszkopt orzechowy

  • 250 gramów cukru pudru, można zmielić kryształ w TM
  • 8 jajek
  • 250 gramów orzechów włoskich
  • sok z połowy cytryny
  • 3 łyżeczki bułki tartej, można zmielić czerstwe pieczywo w TM
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Biszkopt orzechowy
  1. Tortownicę wysmarować masłem, wysypać bułkę tartą.
  2. Do suchego i czystego naczynia wsypać orzechy włoskie.250 g
  3. Zmielić 2 s/obr. 5 (grubo)
  4. Zmielić 5 s/obr. 6 (drobno)
  5. Przesypać do innego naczynia.
  6. Rozdzielić białka od żółtek.
  7. Do czystego naczynia wlać żółtka
  8. Na noże nałożyć motylek.
  9. wsypać cukier puder i ucierać 4 min/37°C/obr. 3 250g cukru pudru
  10. Pod koniec ucierania zdjąć miarkę i dodać sok z cytryny. W razie potrzeby wydłużyć czas ucierania do 8 minut.
  11. Masę przełożyć do innego naczynia.
  12. Do suchego i czystego naczynia wlać białka (bez odrobiny tłuszczu, żółtka i injnych zanieczyszczeń, najlepiej w temperaturze pokojowej) i nałożyć motylek.
  13. Ubijać białka 2-4 min/obr. 3.5
  14. W razie potrzeby wydłużyć czas i i dodać szczyptę soli.
  15. Wyłożyć warstwami na żółtka pianę, orzechy, bułkę tartą. Lekko wymieszać. Piec 40 minut w 180 stopniach (góra-dół).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy