3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jajka sadzone wioletta


Wydrukuj:
4

Składniki

Jajka sadzone wioletta

  • 400 g wody
  • 1 łyżeczek oliwy z oliwek extra vergine
  • 3 jajka
  • sól, do smaku
  • pieprz, mielony, (opcjonalnie)
  • papryka słodka, mielona, (opcjonalnie)
  • 100 g chleba żytniego/bezglutenowego, lub 60g wafli ryżowych
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    sposób prygotowania
  1. Do naczynia miksującego wlać wodę, gotować 5 min/100°C/obr. 1. W tym czasie wkład Varomy wyłożyć papierem do pieczenia, aby wystawał 2 cm nad brzegami. Papier natłuścić oliwą, wbić jajka do przygotowanego wkładu Varomy, przyprawić solą, pieprzem i papryką.
  2. Nałożyć dolną część przystawki Varoma, włożyć przygotowany wkład Varomy, gotować na parze 6 min/Varoma/obr. 1 (patrz wskazówka). Jajka sadzone na parze podawać na gorąco.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy