Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 100 g cebuli, Pokrojone w cwiartki
- 80 -100 g cukinii ze skórką, Pokrojone w kawalki
- 500 g Ziemniaków obranych, Pokrojony w ćwiartki
- 2 szczypty pieprzu
- 2 -3 szczypty soli
- 1 jajko
- 1 ząbka czosnku
- 120 g mąki przennej lub mieszanki bezglutenowej, W przypadku mieszanki wystarczy 80 g Ja używam Schar
- olej
-
6
15min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Wrzucić do naczynia miksujacego ziemniaki, cukinią i cebulę. 3 sek/ 5 obr.
Ciasto
Smażenie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawać z sosem i do pamięci lub śmietaną
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDzisiaj zrobiłam ze śmietaną- pyszne. Następne...
Dzisiaj zrobiłam ze śmietaną- pyszne. Następne zrobię z gulaszem.