Tu jesteś:
4
Składniki
600 g
Placki twarogowe z bananem
- 230 gramów banana
- 250 gramów twarogu półtłustego
- 3 jajka
- 5 gramów Cukru/ksylitolu/stewii
- 4 gramów proszku do pieczenia
- 90 gramów mąki pszennej typ 500
- 45 litra Ml oleju rzepakowego
-
6
15min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Włóż Banany, twaróg i jajka do miski i wymieszaj blenderem ręcznym na gładką masę.
Dodaj słodzik, przyprawy i mąkę.
Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji i odstaw ciasto na 10-15 minut.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż naleśniki na małym ogniu na złoty kolor.
Placki twarogowe z bananem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Porady
Można dodać cynamon i ekstrakt waniliowy
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz