3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki razowe


Wydrukuj:
4

Składniki

9 butelka/butelki/butelek

ciasto

  • 50 g drożdży
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 250 g wody
  • 300 g mąki żytniej razowej
  • 200 g mąki pszennej
  • 30 g oleju
  • 1 łyżeczki soli
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. Do naczynia wrzucić drożdże,wode i cukier. podgrzać 2 min/37stC/obr.1
  2. Dodać pozostale skladniki, Wyrabiać 3,5 min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto
  3. Ciasto przełozyc do innego naczynia odstawić w ciepłym miejscu na około 40 min.
  4. Na blasze uformować bułki, na górze można nożem zrobic krzyzyk. odstawić na około 15 minut w cieple miejsce
  5. Piekarnik rozgrzac do 200 st.C. Piec około 20 min. Zostawić do wystygniecia w piekarniku.
    Ja piekę 15-17 minut i zostawiam w piekarniku
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

12.01.19 - zamiast oleju zwykłego użyłam oleju kokosowego - wyszły rewelacyjnie.
Polecam


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • "Wolne gotowanie"

    Zgłoszony przez stasiak2022 na października 16, 2022 at 08:04.

    Wolne gotowanie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki naprawdę świetne.

    Zgłoszony przez miros na września 24, 2019 at 21:31.

    Bułeczki naprawdę świetne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • thermomix5:nie

    Zgłoszony przez lunaris na stycznia 12, 2019 at 00:51.
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre. Zagościły na niedzielnym...

    Zgłoszony przez henrietta na marca 4, 2018 at 06:46.

    Bardzo dobre. Zagościły na niedzielnym sniadaniu. Do tego maselko wlasnej roboty!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy bułki robią się twarde następnego dnia?...

    Zgłoszony przez thermomix5 na lutego 28, 2018 at 16:26.

    czy bułki robią się twarde następnego dnia? czy ciasto można mrozić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi wychodzi 10 bułek tylko można piec nie 20 min...

    Zgłoszony przez mysliwy77 na grudnia 12, 2017 at 12:17.

    Mi wychodzi 10 bułek tylko można piec nie 20 min lecz 10_15 min bez termoobiegu ale jednym słowem bułki rewelacyjne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułki dobre Można śmiało piec .

    Zgłoszony przez ToczMar na października 4, 2017 at 09:37.

    Bułki dobre tmrc_emoticons.) Można śmiało piec .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułki smaczne, polecam

    Zgłoszony przez JuśkaReszczyk na września 7, 2017 at 16:12.

    Bułki smaczne, polecam tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U mnie wyszły trochę za twardę, ale jutro...

    Zgłoszony przez anilorak85 na sierpnia 30, 2017 at 08:03.

    U mnie wyszły trochę za twardę, ale jutro spróbuje jeszcze raz tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Użyłam mąki pszennej razowej.

    Zgłoszony przez rusind na marca 17, 2016 at 08:07.

    Użyłam mąki pszennej razowej. Ciasto bardzo ładnie wyrasta. Wyszlo mi 8 bułek wielkości kajzerek. Mają całkiem inny smak niż sklepowe. Dodane do ulubionych tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze