thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 250 g soczewicy
  • 1100 g wody
  • 120 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 200 g boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • 100 g selera, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych w małe kostki
  • 100 g Pora, pokrojonego w talarki
  • 2 kostkibulionu mięsnego or 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 30 g octu
  • 2 małe kiełbaski, wcześniej usmażone, (ok. 100 - 120 g/szt.), pokrojone w plastry
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Soczewicę wsypać do miski, zalać 700 g wody i pozostawić do namoczenia przez 6 - 8 godzin.
    2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić3 s/obr. 5.
    3. Dodać boczek, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
    4. Dodać seler i marchew, rozdrobnić 5s/obr.5.
    5. Dodać soczewicę wraz z wodą, w której się moczyła, ziemniaki, por, 400 g wody i kostki bulionu, gotować 25min/ 100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.
    6. Dodać ocet i plastry kiełbasy, gotować 4min/ 100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1 .
    7. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z soczewicy

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: