thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 23/01/13

Składniki

  • 150 g soczewicy, zielonej
  • 1200 g wody
  • 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 100 g selera, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 3 kostki Bulionu warzywnego
  • 4 parówki drobiowe, małe (ok. 200 g) , pokrojone w plasteki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Namoczyć soczewicę w 1200 g wody, pozostawić na noc.
    2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, seler, marchew i ziemniaki, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    3. Dodać soczewicę wraz z wodą, ocet, sól i bulion warzywny, gotować 28 min/100ºC/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.
    4. Po 12 minutach ściągnąć miarkę MT i postawić koszyczek na otworze w pokrywie, dzięki temu unikniemy kipienia.
    5. Dodać parówki, podgrzać 3 min/90ºC/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z soczewicy z kiełbaskami

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: