Składniki
- 40 g oliwy z oliwek
- 4 plastry boczku wędzonego, pokrojone drobno
- 1 cebula, obrana i przekrojona na pół
- 2 ząbki czosnku, obrane
- 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
- 1 litra bulionu drobiowego
- 2 liście laurowe
- 2 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 1 cm
- 2 puszki kukurydzy, odsączonej i opłukanej
- 500 g filetów z ryby, pokrojone na kawałki 3 cm
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżki szałwii, świeżej, posiekanej
- 1/2 łyżeczki pasty curry
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wrzucić do miski czosnek i cebulę, włączyć "Blokada naczynia miksującego" i przytrzymać chwilę Turbo, aż będą posiekane.
Dodać oliwę, posiekany boczek i mąkę. Podgrzać 3 minuty w temp. 90, obr. 3. Pod konieć dodać bulion i wymieszać do połączenia.
Dodać liście laurowe, ziemniaki, kukurydzę i pastę curry, podgrzewać 20 minut w temp. 90, obr. 1 "Obroty wsteczne" .
Dodać rybę, podgrzać 6 minut w temp. 90, obr. 1 "Obroty wsteczne" .
Dodać szałwię i śmietanę, wymieszać do połączenia (ok. 1 minuty, obr. 1).
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zupa przepyszna zarówno na gorąco jak i chłodno.
Super przepis. Prosty i szybki, a smak wyśmienity. Polecam. Smacznego