thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 4 plastry boczku wędzonego, pokrojone drobno
  • 1 cebula, obrana i przekrojona na pół
  • 2 ząbki czosnku, obrane
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 1 litra bulionu drobiowego
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 1 cm
  • 2 puszki kukurydzy, odsączonej i opłukanej
  • 500 g filetów z ryby, pokrojone na kawałki 3 cm
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżki szałwii, świeżej, posiekanej
  • 1/2 łyżeczki pasty curry

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wrzucić do miski czosnek i cebulę, włączyć Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i przytrzymać chwilę Turbo, aż będą posiekane.

     

  2. Dodać oliwę, posiekany boczek i mąkę. Podgrzać 3 minuty w temp. 90, obr. 3. Pod konieć dodać bulion i wymieszać do połączenia.

  3. Dodać liście laurowe, ziemniaki, kukurydzę i pastę curry, podgrzewać 20 minut w temp. 90, obr. 1 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" .

  4. Dodać rybę, podgrzać 6 minut w temp. 90, obr. 1 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" .

  5. Dodać szałwię i śmietanę, wymieszać do połączenia (ok. 1 minuty, obr. 1).

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

zupa rybna

Wydrukuj:

Komentarze