thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
2 litr/litra/litry/litrów
Poziom
--

Składniki

zupę

  • 50 g cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 g mięsa mielonego
  • 40 g olwy z oliwek
  • 1 puszki groszek konserwowy, cała puszka wraz z wodą
  • 1 puszki kukurydzy konserwowej, cała puszka wraz z wodą
  • 1 puszki pomidorów
  • 1 puszki puszka kukurydzy lub fasoli czerwonej, cała puszka wraz z wodą
  • 2 łyżeczki koncentrat pomidorowy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej
  • 1 łyżeczka koncentrat bulionu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    zupy
  1. do naczynia miksującego wrzucić cebulę , czosnek rozdrobnić 4s/ob6

    dodać oliwę dusić 5min/Varoma/ob1

    dodać mięso dusić 15min/Varoma /ob2

    dodać pozostałe składniki gotować 25min/100stp/oObroty wsteczne"Obroty wsteczne" br2

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

zupa meksykańska

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?