Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
1h 6min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 2 łyżki masła klarowanego, ewentualnie oliwa
  • 1 cebula
  • 2 ząbek czosnku
  • 1/2 Pora
  • 500 gramy marchewka
  • 250 gramy ziemniaków
  • 0,8 litra Bulionu warzywnego, lub drobiowego
  • 180 gramy ser camembert, lub brie
  • 0,08 litra śmietany, min. 30% tłuszczu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i rozdrobnić - 6 sek. / obr. 5. Zgarnąć ze ścienek z pomocą kopystki na dno naczynia. podrzewać - 2 min. / Varoma / obr. 1.
  2. dodać resztę warzyw pokrojonych w kostkę smażąc wszystko 8 min. / Varoma / obr. 1., doprawić warzywa solą oraz pieprzem
  3. Zalać gorącym bulionem 15 min. / Varoma / obr. 1.
  4. Dodać pokrojony na kawałki ser i zmiksować zupę na krem - 1 min. / obr. 10
  5. dodać śmietankę 10 s. / obr. 5
  6. Sposób podania
  7. np. ugotowana ciecierzyca / kleks śmietanki / poszarpana bazylia / płatki chili / podsmażany siekany jarmuż

Porady

Przepis zaczerpnięty ze strony kwestia smaku i dostosowany do thermomiksa. Smacznego

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ZUPA MARCHEWKOWA Z SEREM CAMEMBERT

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy