thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

zupę

  • 100 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g warzyw (ziemniaki, marchew)
  • 170 g soczewicy czerwonej
  • 970 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 220 g przecieru pomidorowego, wykonanego samodzielnie lub kupnego z kartonika
  • sól, pieprz do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    zupy
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę i czosnek siekamy 3 sek./obr.5. Dodajemy 20 g oleju i dusimy 2 min./varoma/obr.1.

    2. Dodajemy ziemniaki i marchewkę siekamy 4 sek./obr.5.

    3. Dodajemy soczewicę, wodę, bulion, przyprawy, przecier i gotujemy 25 min./100 stopni/obr.2.

    4. Miksujemy zupę 20 sek./obr.8.

    Gotowe. SMACZNEGO!!!

    Podajemy posypane prażonym na suchej patelni słonecznikiem.

Porady

Soczewica to jedna z najzdrowszych roślin strączkowych, bogata w białko, wapń i żelazo.

Kiedyś jej nie znałam, a teraz ją uwielbiam.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z soczewicy

Wydrukuj:

Komentarze