thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

zupę

  • 80 g sera rokpol lub gorgonzoli, ja użyłam gorgonzoli
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 700 g wody
  • 15 g masła
  • 85 g cebuli, 1 średnia
  • 500 g selera naciowego, obranego, pokrojonego na mniejsze kawałki, po obraniu zostało mi 420 g selera
  • 100 ml słodkiej śmietanki
  • bułki kajzerki, pokrojone na plastry i przysmażone na grzanki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    zupy
  1. 1. Do naczynia wkładamy cebulę i kroimy 5 sek./obr.5. Dodajemy masło podsmażamy 2 min./100 stopni./obr.1.

    2. Dodajemy seler i podsmażamy 2 min./100 stopni/obr.2.

    3. Dodajemy wodę, kostkę, przyprawę uniwersalną, sól i pieprz. Gotujemy 25 min./100 stopni/obr.1.

    4. Miksujemy 30 sekund stopniowo zwiększając obroty od 1 do 10.

    5. Dodajemy ser i śmietanę i mieszamy 30 sek./obr.4.

    6. Podajemy z grzankami.

    SMACZNEGO!

    Idealna zupa na walentynki tmrc_emoticons.-)

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z selera naciowego

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: