thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
5 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 220 gramów bobu ( moze byc mrozony)
  • 380 gramów ziemniaków
  • 1 cebula średnia
  • 1 lyzka bulionu TM
  • 30 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 700 gramów wody
  • 200 gramów śmietany
  • pieprz do smaku
  • 50 gramów miekkiego zòltego sera ( np. gouda)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule: 2sek / obr 5. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1. Dodac ziemniaki, obrane, pokrojone na kawaleczki, bòb, wode, bulion, smietane, pieprz: 20min / 100° / obr 1. Jesli zacznie kipiec, obnizyc temp. do 90° . Dodac margaryne i ser: 40sek / Turbo.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Vellutata z bobu

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 16, 2017 at 17:27

    Pyszna zupa. Leci do ulubionych Smile

  • czerwca 12, 2017 at 18:09

    Zupa wysmienita!!!

  • kwietnia 15, 2013 at 10:10

    anka25

    Zupy z bobu jeszcze nigdy nie jadłam, a bób uwielbiam. Szkoda że u nas jest tak późno ;o) Trzeba będzie poczekać cierpliwie ;o)

    Klimat, niestety, nie ten sam, wiem Jadziu tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(  U mnie za ok. 10dni bedzie juz mlody groszek do jedzenia. A salate juz jemy . Cierpliwosci tmrc_emoticons.(  Ale czekanie sie oplaci, mozesz byc pewna, zupa jest smaczna Big Smile  Buziaczki Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 15, 2013 at 10:07

    Zupy z bobu jeszcze nigdy nie jadłam, a bób uwielbiam. Szkoda że u nas jest tak późno ;o) Trzeba będzie poczekać cierpliwie ;o)

    ;o)

  • kwietnia 13, 2013 at 22:53

    Koniecznie kochanie Big Smile Big Smile  Pycha tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Samo ladnie schodzi do brzuszka tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)   tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Zupka jest delikatna, naprawde pycha Big Smile Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 13, 2013 at 22:47

    skoro lepszy od zielonego groszku to wypróbuje tmrc_emoticons.) Love

  • kwietnia 13, 2013 at 22:44

    Yesssss ! tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Gabrysiu, vellutata, to zupa - krem Big Smile  Tlumaczac, to wyjdzie na cos jak "aksamitna zupka", bo velluto to aksamit Big Smile  No i racja, Elu, na talerz  dorzucilam wianuszek Big Smile   Elu, jak Twòj maz lubi bòb, to bedzie sie cieszyl, bo u nas sie zaczal teraz, wiec przepisy beda szly Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Moja còrka stwierdzila, ze lepiej jej smakuje z bobu, niz z zielonego groszku tmrc_emoticons.)  A wyszlo pycha, polecam dziewczyny Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 13, 2013 at 17:57

    tmrc_emoticons.;) Love Elu, chyba masz rację. To są kawałki wianuszka. Zastępuja  chyba groszek lub grzanki. Doskonały pomysł!

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • kwietnia 13, 2013 at 13:27

    Gabi ja na brzegu talerza dopatrzyłam się kawałków szczypiorkowego wianuszka  tmrc_emoticons.D  Dobrze widzę Verciu?  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • kwietnia 13, 2013 at 08:57

    tmrc_emoticons.;) Veoniczko, vellutata, to po polsku zupa-krem? Tak mi to z przepisu wygląda. a co tam jest na brzegu talerza?  Coś nowego, super.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?