Składniki
zupa
- 5 g oliwy z oliwek
- 1 łyżka kostki mięsnej, wykonanej w TM
- 300 g papryki czerwonej
- 50 g cebuli
- 15 g czosnku
- 300 g pomidorów
- 200 g wody
- 1 kulka sera mozarella, jako dodatek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s/obr.5, kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać oliwę z oliwek i dusić 2min/Varoma/obr.1.
Dodać paprykę, pomidory i kostkę miesną lub warzywną, zmiksować 10s/obr5.
Dodać wodę i gotować ok. 15min/100*C/obr.2.
Zmiksować całość 30s/stopniowo zwiększając obroty od 1 do 8. Na koniec do miksowania można (nie koniecznie) dodać 1 łyżkę jogurtu naturalnego.
Mozarelle podzielić na małe kawałki do miseczki, zalać gorącą zupą.
Krem z papryki surowej i pomidorów
Porady
Można dodać więcej warzyw, lub mniej wody, zależy kto jaką gęstość preferuje. z tej porcji wychodzą 2 miseczki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Można zwiekszyć ilośc papryki i pomidorów zachowując proporcje. W oryginalnym przeniesie zwiększyłam dwukrotnie ilośc wody, a krem zrobił się przez to delikatniejszy. Podałam z kleksem śmietany, groszkiem ptysiowym i zieloną natką pietruszki. Było pyszne!
Fantastyczny i super prosty przepis! Już drugi raz go robię i jestem ciagle pod wrażeniem. Gorąco polecam!