Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 18/02/16
zmieniono dnia: 18/02/16

Składniki

zupa

  • 5 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka kostki mięsnej, wykonanej w TM
  • 300 g papryki czerwonej
  • 50 g cebuli
  • 15 g czosnku
  • 300 g pomidorów
  • 200 g wody
  • 1 kulka sera mozarella, jako dodatek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Krem z papryki surowej i pomidorów
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s/obr.5, kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.

  2. Dodać oliwę z oliwek i dusić 2min/Varoma/obr.1.

  3. Dodać paprykę, pomidory i kostkę miesną lub warzywną, zmiksować 10s/obr5.

  4. Dodać wodę i gotować ok. 15min/100*C/obr.2.

  5. Zmiksować całość 30s/stopniowo zwiększając obroty od 1 do 8. Na koniec do miksowania można (nie koniecznie) dodać 1 łyżkę jogurtu naturalnego.

  6. Mozarelle podzielić na małe kawałki do miseczki, zalać gorącą zupą.

Porady

Można dodać więcej warzyw, lub mniej wody, zależy kto jaką gęstość preferuje. z tej porcji wychodzą 2 miseczki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krem z papryki i pomidorów

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 17, 2019 at 15:44

    Można zwiekszyć ilośc papryki i pomidorów zachowując proporcje. W oryginalnym przeniesie zwiększyłam dwukrotnie ilośc wody, a krem zrobił się przez to delikatniejszy. Podałam z kleksem śmietany, groszkiem ptysiowym i zieloną natką pietruszki. Było pyszne!

  • sierpnia 17, 2019 at 15:38

    Fantastyczny i super prosty przepis! Już drugi raz go robię i jestem ciagle pod wrażeniem. Gorąco polecam!