Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 06/06/16
Składniki
- 5 gałązek koperku, świeżego
- 200 g jogurtu naturalnego
- 200 g kwaśnej śmietany
- 1,5 łyżeczki soli
- pieprz, do smaku
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g octu
- 100 g Rzodkiewek, czerwonych
- 400 g ogórków, obranych
- 8 gałązek pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g buraków, ugotowanych, obranych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, rozdrobnić 15 s/obr. 5, następnie zmiksować30 s/obr. 10. Podawać na zimno.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Rewelacyjny😋Akurat dla mnie odpowiada w 100% bo jestem bardzo „octowa” ale jak ktoś nie lubi kwaskowatych potraw to lepiej dać 10g octu.Zarówno rozgrobniony jak i zmiksowany jest przepyszny😉
Smaczny jak dla mnie za dużo pietruszki i octu
Bardzo sprytny i szybki przepis, zamiast śmietany dałam maślankę i kefir (pół na pół) oraz dałam też więcej buraczków. Wyszedł bardzo smaczny chłodnik, choć przyznam, że dodałam wcześniej przygotowaną obgotowaną papkę z buraczków i botwniki (przetartą w TM). Na pewno wypróbuję jeszcze ten oryginalny przepis bez gotowania. Dziękuję!
Przepyszny
Bardzo polecam, szczególnie z duuużą ilością zieleniny. Ja dodałem też garść rukoli, a zamiast buraczków - botwinkę. Wszyscy jesteśmy królikami.
Też jesteś bohaterem w swojej kuchni
Dobre, ale bez szału. Wedlug mnie zbyt duzo octu
Potwierdzam. Idealny i bardzo szybki w wykonaniu chłodnik. Zamiast śmietany dodałam podwójną porcję jogurtu naturalnego i nie miksowałam tylko poprzestałam na rozdrobnieniu składników. Goście byli zachwyceni i uznali go za przebój imprezy zwłaszcza w tak upalnym dniu jak wczoraj. Dzisiaj okazał się jeszce lepszy.
Idelne danie na upalne dni Rzeczywiście wystarczy jedynie rozdrobnić.
Pychaaaaa....
GAga
Buraczki ugotowałam wczesniej w TM, z dodatkiem bulionu warzywnego i po przesudzeniu dodałam razem z wywarem. Pominełam rzodkiewkę. Wyszedł boski!!!
Are you sure to delete this comment ?