Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 3 - 5 gałązek pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g pomidorów
- 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g buraków, pokrojonych na niewielkie kawałki
- 40 g oleju
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na niewielkie kawałki
- 100 g czerwonej papryki, pokrojonej na niewielkie kawałki
- 200 g białej kapusty, poszatkowanej w cienkie paski
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 7.
- Dodać pomidory, rozdrobnić 10 s/obr. 4, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i marchew, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać buraki i olej, dusić 5min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. 1-2.
- Dodać ziemniaki, paprykę, kapustę i wodę, gotować 17min/ 100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1 .
- Dodać wcześniej rozdrobnione pomidory z pietruszką, sól i pieprz, gotować 5min/100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1. Odstawić zupę do przestygnięcia na 10 minut, podawać w głębokich talerzach.
- Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 7.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
renrew:ja całkowicie zrezygnowałam z buraków i wychodzi warzywna. Jest mocno pikantna i moi domownicy ją uwielbiają w chłodniejsze dni.
Bardzo lekka i smaczna zupka.
Zamiast białej kapusty dałam pekińską (bo taką akurat miałam ), dodałam też łyżeczkę bulionu drobiowego z TM. Zupka wyszła pyszna
Ugotowałam, spróbowałam i pomyślałam-średnie, poczekałam 10 minut aby się wszystko przegryzło i jem już trzecią miskę-pyszna zupka, zostaje w mojej kolekcji, dziękuję bardzo i pozdrawiam
taka sobie, raczej warzywna z burakami niż barszcz. Jestem bardzo, bardzo nowym posiadaczem tm5 i wszystkie przepisy gotuję zgodnie z zapisem. Patrzę i czytam również komentarze, aby od razu coś zmienić, jeżeli są takie sugestie.
tutaj się zawiodłam. W życiu bym nie powiedziała, że ta zupa jest pyszna - ewentualnie dobra. Dodałam więcej buraków - sugerując sie komentarzami - nie pomogło - smaku barszczu na lekarstwo w tej zupie.
A moje uwagi są takie: (wiem, że można modyfikować przepis - ale moje uwagi sa dla takich świeżynek jak ja)
- za gęsta (wyszła raczej potrawka, niż zupa)
- za tłusta - dominuje smak oleju
- brak w przepisie podstawowych (jak dla mnie) składników barszczu : czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, sok z cytryny - więc jest to dla mnie dobra zupa warzywna z burakami niż barszcz
...moja pierwsza Thermomiksowa zupka przepyszna - polecam
Barszczyk wyszedł pyszny. Dodałam od siebie trochę więcej buraków i ziemniaków, a zamiast papryki surowej dodałam paprykę konserwową, bo akurat innej nie miałam, i dorzuciłam jeszcze kostkę warzywną, bo wdawała mi się zupa mało wyrazista. Polecam
Buraki sie w podanym czasie niedogotowaly ale to nie problem. Sama zupa jest w porzadku ale za malo smaku burakow mimo, ze dalam ich wiecej.
Rewelacyjny przepis. Ku mojemu zdziwieniu nawet dzieci sie zajadaly taka to pychotka
Są już dobre buraczki, więc do roboty