thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 3 - 5 gałązek pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g pomidorów
  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g buraków, pokrojonych na niewielkie kawałki
  • 40 g oleju
  • 150 g ziemniaków, pokrojonych na niewielkie kawałki
  • 100 g czerwonej papryki, pokrojonej na niewielkie kawałki
  • 200 g białej kapusty, poszatkowanej w cienkie paski
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 7.
    2. Dodać pomidory, rozdrobnić 10 s/obr. 4, przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i marchew, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    4. Dodać buraki i olej, dusić 5min/Varoma/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1-2.
    5. Dodać ziemniaki, paprykę, kapustę i wodę, gotować 17min/ 100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1 .
    6. Dodać wcześniej rozdrobnione pomidory z pietruszką, sól i pieprz, gotować 5min/100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1. Odstawić zupę do przestygnięcia na 10 minut, podawać w głębokich talerzach.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Barszcz

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 7, 2021 at 12:30

    renrew:ja całkowicie zrezygnowałam z buraków i wychodzi warzywna. Jest mocno pikantna i moi domownicy ją uwielbiają w chłodniejsze dni.

  • stycznia 24, 2020 at 13:02
    5.0

    Bardzo lekka i smaczna zupka.

  • czerwca 14, 2016 at 16:40
    5.0

    Zamiast białej kapusty dałam pekińską (bo taką akurat miałam tmrc_emoticons.;) ), dodałam też łyżeczkę bulionu drobiowego z TM. Zupka wyszła pyszna tmrc_emoticons.)

  • września 12, 2015 at 18:30

    Ugotowałam, spróbowałam i pomyślałam-średnie, poczekałam 10 minut aby się wszystko przegryzło i jem już trzecią miskę-pyszna zupka, zostaje w mojej kolekcji, dziękuję bardzo i pozdrawiamtmrc_emoticons.)

  • czerwca 20, 2015 at 14:56
    1.0

    taka sobie, raczej warzywna z burakami niż barszcz. Jestem bardzo, bardzo nowym posiadaczem tm5 i wszystkie przepisy gotuję zgodnie z zapisem. Patrzę i czytam również komentarze, aby od razu coś zmienić, jeżeli są takie sugestie. 

    tutaj się zawiodłam. W życiu bym nie powiedziała, że ta zupa jest pyszna - ewentualnie dobra. Dodałam więcej buraków - sugerując sie komentarzami - nie pomogło - smaku barszczu na lekarstwo w tej zupie. 

    A moje uwagi są takie: (wiem, że można modyfikować przepis - ale moje uwagi sa dla takich świeżynek jak ja)

    - za gęsta (wyszła raczej potrawka, niż zupa)

    - za tłusta - dominuje smak oleju

    - brak w przepisie podstawowych (jak dla mnie) składników barszczu : czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, sok z cytryny -  więc jest to dla mnie dobra zupa warzywna z burakami niż barszcz

  • czerwca 8, 2015 at 10:10
    5.0

    ...moja pierwsza Thermomiksowa zupka Big Smile przepyszna - polecam Love

  • stycznia 19, 2015 at 12:44
    5.0

    Barszczyk wyszedł pyszny. Dodałam od siebie trochę więcej buraków i ziemniaków, a zamiast papryki surowej dodałam paprykę konserwową, bo akurat innej nie miałam, i dorzuciłam jeszcze kostkę warzywną, bo wdawała mi się zupa mało wyrazista. Polecam

  • grudnia 11, 2014 at 17:57
    4.0

    Buraki sie w podanym czasie niedogotowaly ale to nie problem. Sama zupa jest w porzadku ale za malo smaku burakow mimo, ze dalam ich wiecej.

  • września 17, 2014 at 18:56

    Rewelacyjny przepis.  Ku mojemu zdziwieniu nawet  dzieci sie zajadaly tmrc_emoticons.) taka to  pychotka Big Smile

     

  • sierpnia 24, 2014 at 21:46

    Są już dobre buraczki, więc do roboty tmrc_emoticons.)

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: