Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 3 - 5 gałązek pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g pomidorów
- 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g buraków, pokrojonych na niewielkie kawałki
- 40 g oleju
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na niewielkie kawałki
- 100 g czerwonej papryki, pokrojonej na niewielkie kawałki
- 200 g białej kapusty, poszatkowanej w cienkie paski
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 7.
- Dodać pomidory, rozdrobnić 10 s/obr. 4, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i marchew, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać buraki i olej, dusić 5min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. 1-2.
- Dodać ziemniaki, paprykę, kapustę i wodę, gotować 17min/ 100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1 .
- Dodać wcześniej rozdrobnione pomidory z pietruszką, sól i pieprz, gotować 5min/100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1. Odstawić zupę do przestygnięcia na 10 minut, podawać w głębokich talerzach.
- Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 7.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
renrew:ja całkowicie zrezygnowałam z buraków i wychodzi warzywna. Jest mocno pikantna i moi domownicy ją uwielbiają w chłodniejsze dni.
Bardzo lekka i smaczna zupka.
Zamiast białej kapusty dałam pekińską (bo taką akurat miałam ), dodałam też łyżeczkę bulionu drobiowego z TM. Zupka wyszła pyszna
Ugotowałam, spróbowałam i pomyślałam-średnie, poczekałam 10 minut aby się wszystko przegryzło i jem już trzecią miskę-pyszna zupka, zostaje w mojej kolekcji, dziękuję bardzo i pozdrawiam
taka sobie, raczej warzywna z burakami niż barszcz. Jestem bardzo, bardzo nowym posiadaczem tm5 i wszystkie przepisy gotuję zgodnie z zapisem. Patrzę i czytam również komentarze, aby od razu coś zmienić, jeżeli są takie sugestie.
tutaj się zawiodłam. W życiu bym nie powiedziała, że ta zupa jest pyszna - ewentualnie dobra. Dodałam więcej buraków - sugerując sie komentarzami - nie pomogło - smaku barszczu na lekarstwo w tej zupie.
A moje uwagi są takie: (wiem, że można modyfikować przepis - ale moje uwagi sa dla takich świeżynek jak ja)
- za gęsta (wyszła raczej potrawka, niż zupa)
- za tłusta - dominuje smak oleju
- brak w przepisie podstawowych (jak dla mnie) składników barszczu : czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, sok z cytryny - więc jest to dla mnie dobra zupa warzywna z burakami niż barszcz
...moja pierwsza Thermomiksowa zupka przepyszna - polecam
Barszczyk wyszedł pyszny. Dodałam od siebie trochę więcej buraków i ziemniaków, a zamiast papryki surowej dodałam paprykę konserwową, bo akurat innej nie miałam, i dorzuciłam jeszcze kostkę warzywną, bo wdawała mi się zupa mało wyrazista. Polecam
Buraki sie w podanym czasie niedogotowaly ale to nie problem. Sama zupa jest w porzadku ale za malo smaku burakow mimo, ze dalam ich wiecej.
Rewelacyjny przepis. Ku mojemu zdziwieniu nawet dzieci sie zajadaly taka to pychotka
Są już dobre buraczki, więc do roboty
Are you sure to delete this comment ?