Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Pasta

  • 200 g twarogu chudego
  • 30 g cebuli, malutka cebula, przekrojona na 1/2
  • 2 brzuszki łososia, wędzone

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pasta
  1. Cebulę siekamy w naczyniu miksującym - ob5/4s.

    Dorzucamy mięso z 2 sporych brzuszków łososia wędzonych (razem z tłuszczem spod miesa). Mieszamy ob2/5s. Dorzucamy twaróg i przyprawy (nie kombinujemy , jedynie sól i pieprz, ponieważ brzuszki łososia są bardzo aromatyczne). Miksujemy na gładka pastę - ob6/15s.

    Pasta jest rewelacyjnie delikatna, rozpływa się w ustach. Polecam z wielozbożowym tostem.

Porady

Zamiast brzuszków oczywiście można wykorzystać jakąkolwiek rybę wędzoną, ale brzuszki mają specyficzną, bardzo delikatną konsystencję.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta twarogowa z brzuszkami łososia

Wydrukuj:

Komentarze