- TM 31
Składniki
Pasta
- 200 g twarogu chudego
- 30 g cebuli, malutka cebula, przekrojona na 1/2
- 2 brzuszki łososia, wędzone
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebulę siekamy w naczyniu miksującym - ob5/4s.
Dorzucamy mięso z 2 sporych brzuszków łososia wędzonych (razem z tłuszczem spod miesa). Mieszamy ob2/5s. Dorzucamy twaróg i przyprawy (nie kombinujemy , jedynie sól i pieprz, ponieważ brzuszki łososia są bardzo aromatyczne). Miksujemy na gładka pastę - ob6/15s.
Pasta jest rewelacyjnie delikatna, rozpływa się w ustach. Polecam z wielozbożowym tostem.
Pasta
Porady
Zamiast brzuszków oczywiście można wykorzystać jakąkolwiek rybę wędzoną, ale brzuszki mają specyficzną, bardzo delikatną konsystencję.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pasta zrobiona i połowy już nie ma Pychotka, będę często robiła, bo brzuszki dają "niepowtarzalny" smak
Are you sure to delete this comment ?