Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Tynk do tortu z mlekiem skondensowanym
- 400 g mleka skondensowanego, słodzonego, Temperatura pokojowa
- 400 g masło, Temperatura pokojowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksujacego odwaz w misce 400 g mleka skondensowanego, odłożyć na bok.
- Do naczynia miksujacego włożyć masło, ustawić 30sek/obr 6 (bez motylka)
- Za pomocą kopystki ściągamy masło ze ścianek na dno naczynia.
- Zakładamy motylek. Ustawiamy 13min/obr. 3
- Pod koniec ubijania ściągamy miarkę. Gdy masło będzie bialutkie i puszyste uruchamiamy obroty 3 bez ustawiania czasu.
- Wlewamy cieniutkim strumieniem mleko skondensowane przez otwór.
- Mieszamy do połączenia skladnikow.
- Następnie ustawiamy 1 min/ obr.1
- Zdejmujemy motylek i gotowe
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Krem wyszedl dobry, tylko ze ja robilam z mniejszej porcji
120 g miekkiego masla
120 g mleka skondensowanego
Maslo ubijalam 11:30 minut a dalej tak jak w przepisie
Are you sure to delete this comment ?