Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • SKŁADNIKI. :
  • BISZKOPT;
  • 5 JAJ
  • 60 g cukru
  • 3 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ
  • 20 G MĄKI ZIEMNIACZANEJ
  • 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • NADZIENIE:
  • 1500 G JABŁEK OBRANYCH WYDRĄŻONYCH
  • 2 opakowania galaretki, POMARAŃCZOWEJ
  • 500 G ŚMIETANY KREMÓWKI 30% SCHŁODZONEJ
  • 1 ŁYŻKA CUKRU
  • 2 OPAKOWANIA ŚMIETAN-FIXU (9 G/OP)
  • POLEWA:
  • 120 g margaryny
  • 1 JAJKO
  • 3 ŁYŻKI CUKRU
  • 3 ŁYŻKI KAKAO

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

     BISZKOPT :
    ROZGRZAĆ PIEKARNIK DO TEMP. 170 STOPNI
    NA NOŻE W NACZYNIU MIKSUJĄCYM NAŁOŻYĆ MOTYLEK
    BIAŁKA ODDZIELIĆ OD ŻÓŁTEK. DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WLAĆ BIAŁKA , UBIĆ 3 MIN. /OBR. 3.

    DODAĆ CUKIER UBIĆ 3MIN/OBR.3
    DODAĆ ŻÓŁTKA , WYMIESZAĆ 10S/OBR.3

    .DODAĆ POZOSTAŁE PRODUKTY NA BISZKOPT , WYMIESZAC 10S./OBR. 3, PRZELAĆ DO NATŁUSZCZONEJ BLACHY DO PIECZENIA. PIEC W PIEKARNIKU W TEMP. 170 STOPNI. PRZEZ 30 MIN. ZDJĄĆ MOTYLEK UMYĆ NACZYNIE MIKSUJĄCE.

     NADZIENIE.

    DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WŁOŻYĆ POŁOWĘ JABŁEK ROZDROBNIĆ 10S./ OBR. 3 , PRZEŁOŻYĆ DO INNEGO NACZYNIA. POWTÓRZYĆ CZYNNOŚĆ Z DRUGĄ POŁOWĄ JABŁEK.
    DODAĆ WCZEŚNIEJ ROZDROBNIONE JABŁKA PODDUSIĆ 10 MIN. / VAROMA / OBR. 3
    DODAĆ GALARETKI WYMIESZAĆ 1 MIN. / OBR. 4. / CIEPŁĄ MASĘ WYŁOŻYĆ NA BISZKOPT , ODSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA.
    NA NOŻE W CZYSTYM I SUCHYM NACZYNIU MIKSUJĄCYM NAŁOŻYĆ MOTYLEK , WLAĆ SCHŁODZONĄ ŚMIETANĄ, DODAĆ CUKIER , I ŚMIETAN-FIX , UBIĆ OBR.4. AŻ ŚMIETANA BĘDZIWE SZTYWNA WYŁOŻYĆ JABŁKA.

     POLEWA:

     DO CZYSTEGO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WŁOŻYĆ MARGARYNĘ, PODGRZAĆ 4 MIN./ 80 STOPNI. OBR. SOFT, PRZELAĆ DO INNEGO NACZYNIA.
     ZAŁOŻYĆ MOTYLEK , DO NACZYNIA WBIĆ JAJKO , DODAĆ CUKIER , UBIĆ 1 MIN. / OBR. 4

     DODAĆ KAKAO UBIĆ 2 MIN./ 50 STOPNI/ OBR. 4/ PRZEZ OTWÓR W POKRYWIE WLAĆ ROZPUSZCZONĄ MARGARYNĘ.

    OTRZYMANĄ POLEWĄ DELIKATNIE POLAĆ BITĄ ŚMIETANĘ. SCHŁODZIĆ

    SMACZNEGOtmrc_emoticons.))

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

szarlotka

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?