Składniki
- 32 kostki Czekolady mlecznej, lub komfitury do nadziewania rogali
- 170 gramy mleka
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 50 gramów świeżych drożdży
- 4 łyżeczki cukru
- 500 gramów mąki pszennej
- 1 kostki margaryny, zimnej pokrojonej na kawałki
- 3 jajka cale, jedno jajko do posmarowania rogali
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki oprócz czekolady wrzucamy do naczynia miksującego ustawiamy 2min"Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" przekładamy do miski i wkładamy na 2 godz do lodówki po wyjęciu dzielimy na 2 części i wałkujemy na koło i kroimy jak pizzę na 8 kawałków, na zewnętrznych częściach kładziemy kostkę czekolady lub komfitury i zawijamy w rolonik czynność powtarzamy z 2 częścią. Układamy rogaliki na blaszcze rozbijamy jajko i smarujemy rogaliki przed umiejszczeniem ich w piekarniku na 20-30 min.
ciasta
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Do moich rogalików dodałam barwnika spożywczego niebieskiego. DLa urozmaicenia potrawy.
No, właśnie. Dlaczego takie "smerfowe"? Co dodajesz?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
A czemu te rogaliki takie granatowe??? Jajko rozmącone z atramentem?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/