Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
Pierniczki pyszne 2010
- 500 g mąki pszennej
- 150 g cukru pudru
- 200 g miodu
- 120 g masła, lub margaryny
- 1 jajko
- 10 g sody oczyszczonej
- 2 łyżki korzennej przyprawy do piernika
- 1 łyżeczek kawy mielonej
- 1 łyżki kakao
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia dodać 200g miodu
- Dodaj 200g cukru pudru
- Dodaj 200g masła lub margaryny
- Dodaj 2 łyżki przyprawy korzennej do piernika
- Dodaj 1 łyżeczkę zmielonej kawy
- Dodaj 1 łyżkę kakao naturalnego niesłodzonego
- Roztapianie - 2 min / 70st / obroty 2
- Dodaj 500g mąki pszennej
- Dodaj 10g sody oczyszczonej
- Dodaj 1 jajko
- Mieszanie 3 minuty / obroty 4
- Pierniczki piec ok 8-10 minut w temperaturze 190st C.
Przy wyjmowaniu pierniki powinny być średnio zarumienione i nieco miękkie (stwardnieją po ostygnięciu).
Porady
Surowe ciasto można przechowywać w lodówce (owinięte folią spożywczą).
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze