Składniki
mąka kukurydziana
- 2 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego
- 0,3 litra mleka sojowego
- 0,2 litra śmietanki sojowej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia-bezglutenowy
- 2 łyżki cukru
- 70 gramów mąki kokosowej
- 3 łyżki skrobi kukurydzianej
- 2 łyżki zamiennika jajka
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
do TM wkładamy motylek, wsypujemy zamiennik jajka, dodajemy 1/2 szklanki wody, ubijamy 3 minuty obr. 4. Następnie, przy obrotach 4 (bez ustawiania czasu) powoli wlewamy śmietankę, a później mleko. WYJMUJEMY MOTYLEK. Przy ustawieniu obroty 3, bez czasu, wsypujemy powoli suche składniki. Kiedy powstanie jednolita masa, sprawdzamy, czy nie jest za gęsta - powinna mieć konsystencję ciasta na placki. Jeśli jest za gęsta, możemy dodać 50 ml mleka sojowego (ale nie więcej). Gofrownicę smarujemy olejem kokosowym i pieczemy gofry
Poniewaz to produkt bezglutenowy, gofry nie będą chrupiące, ale za to wychodzą pyszne
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dodajemy mąke kukurydziana czy skrobię kukurydzianą?
Mąka kukurydziana - 150 g. - cos mi źle zapisało