Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 22/10/14
zmieniono dnia: 22/10/14

Składniki

mąka kukurydziana

  • 2 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego
  • 0,3 litra mleka sojowego
  • 0,2 litra śmietanki sojowej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia-bezglutenowy
  • 2 łyżki cukru
  • 70 gramów mąki kokosowej
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżki zamiennika jajka
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. do TM wkładamy motylek, wsypujemy zamiennik jajka, dodajemy 1/2 szklanki wody, ubijamy 3 minuty obr. 4. Następnie, przy obrotach 4 (bez ustawiania czasu) powoli wlewamy śmietankę, a później mleko. WYJMUJEMY MOTYLEK. Przy ustawieniu obroty 3, bez czasu, wsypujemy powoli suche składniki. Kiedy powstanie jednolita masa, sprawdzamy, czy nie jest za gęsta - powinna mieć konsystencję ciasta na placki. Jeśli jest za gęsta, możemy dodać 50 ml mleka sojowego (ale nie więcej). Gofrownicę smarujemy olejem kokosowym i pieczemy gofrytmrc_emoticons.) 

    Poniewaz to produkt bezglutenowy, gofry nie będą chrupiące, ale za to wychodzą pysznetmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

GOFRY_bezmleczne, bezjajeczne i bezglutenowe

Wydrukuj:

Komentarze