thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
12 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

ciasto marchewkowe

  • 100 gramy oleju
  • 250 gramy mąki pszennej razowej
  • 500 gramy marchewki
  • 90 gramy jabłka
  • 180 gramy cukru
  • 4 jajka
  • 40 gramy rumu
  • 1 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 500 gramy serka mascarpone

.

  • 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • orzechy włoskie, wg uznania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto marchewkowe
  1. 1.Rozgrzać piekarnik do temp 180 C Tortownice (25 cm ) natłuścić i opruszyć mąką
    2.Do nacyznia włożyć marchewkę,jabłko,mąkę,cukier,jajka,olej,rum,cynamon,imbir,orzechy ,soda,sól,rozdrobnic 20s/obr 5
    3.Piec 45-50 min
    4.Po wystudzeniu ,przeciąc na pół,posmarować połową masy a drugą rozprowadzić po wierzchu
    5.W naczyniu umiescic 100 g cukru rozdrobnic obr 10 załozyc motylek ,dodac serek i cukier waniliowy wymieszac 25 s/obr 4

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy