- TM 31
Składniki
składniki:
- 10 g oliwy lub oleju
- 1 łyżeczek Bulionu warzywnego, przygotowanego w TM
- 100 g śmietany 30%
- 30-40 g Szpinaku świeżego
- 50 g łososia wędzonego
- 30 g cebuli
- 1 jajko
- 50 g sera żółtego
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Przygotuj foremki na mufinki. Ciasto francuskie rozwałkować i powycinać 10 -12 krążków, wyłożyć nim foremki. Ponakłuwać widelcem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 10 min. aby lekko się zrumieniły.
Ser umieścić w naczyniu zetrzeć 5s/ obr.8. Przełożyć do innego naczynia.
Cebule rozdrobnić 3s/obr.5. Dodać łososia wędzonego, rozdrobnić 2s/obr.5. Następnie dodać oliwę i dusić 2 min/Varoma/obr.1. Dodać szpinak rozdrobnić 3s/obr.6. Dodać śmietanę, zagotować 3 min/100 stopni/obr. 2. Przełożyć do innego naczynia. Wystudzić.
Do wystudzonej masy dodać jajko i starty ser, wymieszać kopystką.
Do każdego z zapieczonych spodów z ciasta nałożyć przygotowane nadzienie i wstawić do nagrzanego do temperatury 160 stopni piekarnika i zapiec 10-15 minut, aż ser się rozpuści. Gotowe.
Najlepiej smakują na ciepło zaraz po upieczeniu.
tartoletki
nadzienie
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze