thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 13/06/12
zmieniono dnia: 11/09/15

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g mrożonych liści szpinaku, rozmrożonych i lekko odciśniętych
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 pół łyżeczki pieprzu
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 opakowania ciasta francuskiego, gotowego
  • 200 g sera feta
  • 1 roztrzepane jajko z łyżką mleka
  • 40 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni.2. Do naczynia miksującego wlożyć ząbki czosnku, rozdrobnić 3s/obr. 83. Dodać cebulę, rozdrobnić 3s/obr. 5. Zgarnąć rozdrobnione składniki na dno naczynia.4. Dodać oliwę i dusić 2 min/Varoma.obr.15. Dodać szpinak, dusić 15 min/100 stopni/obr. 1, zapiast miarki na pokrywie naczynia postawić koszyczek6. Dodać sól, piepirz, gałkę, wymieszać 4s/obr.3, odstawić aby trochę wystygło. W tym czasie przygotować ciasto - rozwałkować i podzielić na ok. 12 kwadracików7. Do wystudzonego szpinaku dodać ser, wymieszać 4s/obr3 - tak by ser nie rozpadł się całkowicie8. Na środek kwadratu położyć nadzienie, dokładnie u góry zlepić rogi ciasta - uformować sakiewki i posmarować je rozptrzepanym jajkiem.Piec 20-25 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sakiewki ze szpinakiem i serem feta

Wydrukuj:

Komentarze