- TM 31
Składniki
- 300 g mięsa wieprzowego, (od szynki)
- 300 g boczku, surowego
- 300 g watróbki drobiowej
- 150 g włoszczyzny:
- 50 g cebuli
- 30 g kapusty włoskiej
- 25 g pietruszki
- 25 g selera
- 20 g Pora
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 ziarna ziela angielskiego
- I czerstwa bulka namoczona
- 4 jajka
- 20 g kaszy manny
- przyprawy:
- 2 łyżki przyprawy uniwersalnej
- 2 łyżeczki pieprzu
- łyżeczka gałki muszkatołowej
- / łyżka majeranku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlać '/2 1 wody. Mięso, boczek pokroić w kawałki, włożyć do koszyczka razem z wą tróbką, włoszczyzną, czosnkiem i zielem angielskim, gotować - czas 30 min, temp. Varoma, obr. poz. 2. Wyjąć koszyczek, zostawić w naczyniu 2 MT wywaru, dodać za wartość koszyczka oraz pozostałe składniki i miksować przy pomocy kopystki - czas ok. 20 s, obr. poz. 10, do uzyskania jednolitej masy. Wyłożyć do długiej wąskiej foremki posmarowanej tłuszczem i posy panej bułka tartą. Piec w piekarniku - czas ok. 1 godz., temp. 180 °C. Przed pieczeniem do masy w foremce można włożyć jajka ugotowane na twardo.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze