Składniki
- 20 malych pomidorkòw
- 2 male kielbaski , miekkie bez skòrki, (wielkosc 2 kaszanek)
- kostka rosolowa warzywna
- 400 gramów ryżu
- 12 duzych kostek miekkiego sera (gouda...)
- 1 ząbka czosnku
- 25 gramów oleju z oliwek
- soli
- 1 jajka kurze
- 30 gramów tartego parmezanu
- bulka tarta
- olej do smażenia
- 800 gramów wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlozyc pomidorki i czosnek, zmiksowac: 5sek / obr 5. Dodac kielbase, w kawalkach, olej, sòl, gotowac: 10min / 100° / "Obroty wsteczne" / "Mieszanie" . Dodac wode, kostke rosolowa, ryz, gotowac: 16min / 100° / "Obroty wsteczne" / "Mieszanie" . Wystudzic. Dodac jajko i parmezan, wymieszac. Podzielic mase ryzowa na ròwne porcje ( wielkosc 2 orzechòw wloskich), formowac "owalne kulki - kotleciki", wkladajac do srodka kostke sera. Obtoczyc w bulce tartej, zostawic na 1/2 godz. Smazyc na dobrze rozgrzanym oleju (musza byc zakryte olejem). Podawac cieple.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze