thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
31min
Czas całkowity
31min
porcja/porcje/porcji
7 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 15/12/11
zmieniono dnia: 15/12/11

Składniki

Krupniczek z kalafiorem

  • 2 marchewki
  • 2/3 pietruszki
  • 1/3 małego selera
  • 1/3 Pora
  • 1/2 małego kalafiora
  • 1 pęczka koperku
  • 150 gramów kaszy jęczmiennej lub jaglanej, wcześniej przepłukanej
  • 1 łyżeczki oliwy z oliwek lub masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Krupniczku z kalafiorem
  1. Wszystkie składniki oprócz kaszy rozdrobnić 8s/obr.5.
    Dolać do 1,5l wody, dodać kaszę o gotować 30min/100st.C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1.
    Dodać oliwę lub masło i wymieszać 10s/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.3

    Przełożyć do wyparzonych wcześniej słoiczków.
    Po wystudzeniu przechowywać w lodówce.

    Najlepsze są słoiczki po koncentracie pomidorowym, musztardzie i chrzanie, ponieważ da się je dobrze zkręcić.
    Nie polecam słoiczków po daniach dla dziecie, niestety ciężko je poprawnie zakręcić.

     

Porady

Zupka ma kawałki warzyw, jeśli dziecko jeszcze nie jest na etapie gryzienia to miksujemy całość po ugotowaniu 20s/obr.6.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krupniczek z kalafiorem

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: