thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
8 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

makaron duże muszle

  • 1 opakowania makaronu muszelki, im większe tym wygodniej

sos

  • 1-2 ząbka czosnku
  • 2 czubate łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szczypty sól pieprz do smaku, wg uznania
  • 1 puszek pomidorów
  • 150 g Ketchupu, 1,5 miarki

farsz

  • 300 g liści mrożonego szpinaku, pokroić na kawałki
  • 60 g bułka tarta
  • 125 g mleka, ml.
  • 3 czubate łyżki oliwy z oliwek
  • 225 g ser ricotta, biały ser w pojemnikach jak od śmietany
  • 1/2 czubate łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 szczypty sól,pieprz, dla smaku
  • 1 opakowania nasion słonecznika
  • 1 porcji pierś z kurczaka, bez skóry, pokrojona na kosteczki

posypka

  • 1 kawałki ser mozarella, do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    sos
  1. zmiksować czosnek 3s/ob 5

    dodać pozostałe składniki na sos i wolno miksować 10s/ ob 5

    uzyskany sos przelać no naczynia  żaroodpornego, tak aby zakrywał połowę naczynia.

  2. w lekko osolonej wodzie zagotuj lekko makaron

  3. farsz
  4. bułkę tartą, mleko oraz oliwe wymieszać 15s / obr 5

  5. następnie dodaj pokrojony szpinak, ser ricotta, gałkę muszkatołową oraz przyprawy 20s/ obr 8

  6. pierś z kurczaka
  7. pokrojoną w kostkę i przyprawioną pierś z kurczaka usmażyć do momentu uzyskania złocistego koloru

  8. Do każdej muszelki włożyć kostkę kurczaka, nasypać pare ziarenek słonecznika i napełnić szpinakowym farszem. Tak zapełnione muszle układać w pomidorowym sosie

  9. posypka
  10. starkowany ser posypać na ułożone w sosie muszle

  11. pieczenie
  12. piec ok 30 min w temp 180 stopni.

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.Dtmrc_emoticons.Dtmrc_emoticons.D

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Wariant muszle ze szpinakiem w sosie pomidorowym

Wydrukuj:

Komentarze