

- TM 31
Składniki
- 300 g twarogu
- 5 srednich ziemniakòw
- 1 cebula
- 1 kiełbaska śląska
- 1 opakowania makaron muszle
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Bardzo lubię pierogi ruskie. Trzeba jednak przyznać, że z pierogami jest troszkę zabawy, a przy dwójce maluchów w domu, po prostu szkoda czasu na lepienie pierogów, więc farszem do pierogów ruskich postanowiłam wypełnić muszle makaronowe: Składniki: (dla 2 dorosłych i 1 czterolatka)
- 30 dag białego sera
- 4-5 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 1 cebula
- 1 kiełbaska śląska (niekoniecznie)
- 2 łyżki oleju
- do polania: cebula zrumieniona na boczku wędzonym
- makaron muszle po 5-7 na os.; 3 szt. na malucha
- sól, pieprz do smaku
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cedzimy i przelewamy zimną wodą. Przestudzone ziemniaki obieramy i mielimy razem z serem obr. 4. Dodajemy do tego kiełbaskę podduszoną na cebulce i oleju, doprawiamy solą i pieprzem mieszając na obrotach wstecznych ok. 10 sekund/obr.2. Farsz nakładamy do muszelek. Muszle układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Polewamy stopionym boczkiem z cebulką, ale nie jest to konieczne, bez tego i tak muszle będą smakowały, a nie będą takie kaloryczne. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy ok. 20-30 min. w temp. 150 stopni. Podajemy z dowolną surówką (u nas dziś była marchewka z jabłkiem).
Inne moje przepisy na //poradnikmagdy.blogspot.com/
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
smakuja tak samo pysznie jak pierogi
Wygląda całkiem apetycznie. Odkładam do przetestowania w niedalekiej przyszłości.
Jacek
"Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"
Super pomysł
mi zostało nadzienie do pierożków ruskich, a że nie chciało mi się już na nowo robić ciasta to wykorzystałam powyższy przepis i mój syn, który uwielbia moje pierożki tą wersję pierożków też chętnie zjadł 
Ciekawe
Dodaję do wypróbowania.