thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 250 g ryżu
  • 330 g smietanki 30% lub 36%
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/4 kostki masła
  • 3 obrane, wydrążone z gniazd nasiennych jabłka, pokrojone w talarki lub małą kosteczkę

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia misującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlać 1000g wody i sól włożyć koszyczek następnie wsypać ryż i gotować 30 min /100 C/obr1.

     

    Wyłożyć koszyczek z ryżem, wylać wodę z naczynia misującego.

     

    Do naczynia wlewamy śmietanke, dodajemy cukier, cynamon, cukier waniliowy 1 min obr. 6.

     

    Następnie ustawiamy 5 min/obr 1 i dodajemy przez otwór po łyżce ryżu.

     

    Miskę żaroodporną wysmarować masłem wkładając na przemian masę ryżową i jabłka. Na wierz poukładać masło.

    Piec 40-45 min w piekarniku nagrzanym do 180 C.

     

    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ryż a'la belriso

Wydrukuj:

Komentarze