- TM 31
Składniki
nadzienie
- 500 g mięsa z rosołu
- 1 jajo
- sól i pieprz do smaku
ciasto
- 1 jajo
- 2 łyżki oleju
- 2,5 MT letniej wody
- 560 g mąki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
* ciasto rozwałkowywać cienko, szklanką lub innym gadżetem wykrajać kółka
* na środek ciasta nakładać kulkę farszu i ścisnąć dobrze brzegi !
* gotować we wrzącej wodzie przez ok 3-5 min
wszystkie składniki na ciasto włożyć do Thermomixa i wyrabiać 1 min/ poz Interwał
* mięso zmielić w maszynce do mielenia
* dodać jajo i doprawić do smaku - jeśli masa byłaby zbyt zbita, dodać odrobinę wody
pierogi
caisto
nadzienie
Porady
podawać z cebulką lub boczusiem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
odkąd nie mamy już psa to w niedzielę zawsze zostaje mięso z rosołu, robię z nich ok 50 dużych pierogów, moja rodzina je uwielbia a w kuchni nic się nie marnuje
P
A można mięso mielić w TM a nie w maszynce?
Bardzo smaczne ciasto idealne