- TM 31
Składniki
kopytka
- 1kg ziemniaków, obranych i pokrojonych na plastry
- 1250 gramów wody
- soli
- 300 gramów mąki
- 1 jajko kurze
- 80 gramów mielonych migdałów
- 1/3 łyżeczek szafranu w proszku
- 50 gramów parmezanu, tartego
sos pomidorowy "sugo al pomodoro"
- 1 cebulka dymka
- 30 gramów oleju z oliwek
- 40 gramów pomidoròw w puszce
- 20 gramów obranych migdałów
- cynamon mielony
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
kopytka:
plastry ziemniakòw ulozyc w Varomie, do garnka nalac wode, posolic, gotowac:30min / Varoma / obr 1. Zdjac Varoma, wysuszyc garnek, zmielic 80g migdalòw: 8-10sek /obr 10; odlozyc na bok. Wlozyc do garnka 50g maki, ziemniaki, zmielic: 10sek / obr 5. Dodac reszte maki, jajo, parmezan, szczypte soli, szafran, zmielone migdaly, wymieszac: 10sek / obr 3. Wylozyc ciasto na stolnice, formowac kopytka, gotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Sos:
rozdrobnic cebulke: 5sek / obr 7; dodac olej, przysmazyc: 3min / 100° / obr 1. Dodac pomidory, sòl, szczypte cukru, cynamon, 20g calych migdalòw, gotowac: 10-12min / 100° / "Obroty wsteczne" / "Mieszanie" .
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Fajnie, ze smakowaly
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wypróbowałam dziś ten przepis. Mój mąż uwielbia kopytka, więc zrobiłam je jemu na imieninowy obiad Kopytka fajne-inne niż normalne. Trochę zmodyfikowałam przepis, ponieważ nie miałam szafranu były bez niego, ser parmezan zastąpiłam żółtym, do ciasta dodałam trochę mąki ziemniaczanej. W końcowym etapie były super. POLECAM!!!!
Veronico nie jestem głupia,ale wybaczyłam i już zapomniałam.Dziękuję za przepis.
Dzieki Aniu
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Przepis pyszny, dodaje go do przepisów do wypróbowania
2 razy musialam zmieniac, bo samo wracalo na " strusie" , ale cyrk
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Ah!Ah!Ah! Nasmialam sie do lez... Faktycznie Wpisalam "jajo", a wyszlo strusie... tak sobie samo...Ah!Ah! Zaraz poprawie Dobre... Dzieki za uwage, bo... szczerze mòwiac... gdzie ja bym tu znalazla strusia, zeby mu swisnac jajko??? Chyba musialabym jechac najpierw na wycieczke do Afryki, wtedy kopytka bylyby dopiero po wakacjach, chyba Buzka dla uwaznych uzytkownikòw
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Nie ma co płakać nad rozbitym jajem )
Błąd zapewne wdarł się przy wpisywaniu skladników w formularzsugerujący pewne gotowe już opisy skladników.Myślę, że śmiało można testować przepis z jednym jajkiem od kury ...
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Fajny i ciekawy przepis z chęcią go zrobię, ale właśnie to jajo strusie mnie zastanowiło. Ale poczekam może faktycznie to pomyłka ????
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Kamcia ma rację,to jest pomyłka! Strusie jajo jest bardzo duże,może Veronice chodziło o jajko kacze?Pozdrawiam.