thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 12
thumbnail image 13
thumbnail image 14
thumbnail image 15
thumbnail image 16
thumbnail image 17
thumbnail image 18
thumbnail image 19
thumbnail image 20
thumbnail image 21
thumbnail image 22
thumbnail image 23
thumbnail image 24
thumbnail image 25
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11 thumbnail image 12 thumbnail image 13 thumbnail image 14 thumbnail image 15 thumbnail image 16 thumbnail image 17 thumbnail image 18 thumbnail image 19 thumbnail image 20 thumbnail image 21 thumbnail image 22 thumbnail image 23 thumbnail image 24 thumbnail image 25
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
3 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 5
opublikowany: 16/10/16
zmieniono dnia: 16/10/16

Składniki

Ciasto

  • 100 g cebuli, Pokrojone w cwiartki
  • 80 -100 g cukinii ze skórką, Pokrojone w kawalki
  • 500 g Ziemniaków obranych, Pokrojony w ćwiartki
  • 2 szczypty pieprzu
  • 2 -3 szczypty soli
  • 1 jajko
  • 1 ząbka czosnku
  • 120 g mąki przennej lub mieszanki bezglutenowej, W przypadku mieszanki wystarczy 80 g Ja używam Schar
  • olej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wrzucić do naczynia miksujacego ziemniaki, cukinią i cebulę. 3 sek/ 5 obr.

  2. Dodać jajko mąkę sól i pieprz. 15 sek / 3 obroty.

  3. Smażenie
  4. Na rozgrzany olej nakładać porcję ciasta kopystką formuje grubość płaska jak odpowiada. Gdy się że tnie podstawa przewraca na drugą stronę. Stopień wysmażenia wg upodobań. Ja smaże pierw na małym ogniu dłużej  z jednej i z drugiej strony potem podkręcam ogień i szybko rumienię.

Porady

Podawać z sosem i do pamięci lub śmietaną 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Placki ziemniaczane z cukinią

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY