- TM 31
Składniki
- 1 kg królika - tusza z kością
- 250 g wątroby, z indyka
- 300 gsurowego boczku
- 300 g wieprzowiny, najlepiej z łopatki
- 3 jajka
- 1 czerstwa bułka
- 3 jajka
- 100 g marchewki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g cebuli
- Przyprawy wg. uznania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Warzywa posiekać lekko w naczyniu miksującym - 3s/obr4.
2. Na Varomę włożyć mięso, od najtwardszego na spodzie. Na mięso wyłożyć zmiksowane warzywa.
3. Do kielicha wlać wodę, tak aby przykryła noże. Gotować mięso na varomie ok 40 min, lub aż mięso będzie rozgotowane.
4. Wylać wodę z kielicha, włożyć połowę mięsa z warzywami, połowę bułki i jajko. Zmiksować 20s/obr9, lub wg uznania. Przełożyć na chwilę do innego naczynia.
5. To samo wykonać z pozostałymi składnikami.
6. Przełożyć mięso z innego naczynia do mięsa w Thermomixie i wszystko razem wymieszać. 2min/obr5
7. Do dwu-litrowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, wkładamy przygotowaną masę.
8. Piec ok godzinę w temp. 180 stopni.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wszystkim bardzo smakował. Bardzo polecam
Pasztet pyszny. Doprawiłam imbirem, gałką muszkatołową, majerankiem, solą i pieprzem. Bułkę namoczyłam w mleku i odciśniętą dodałam do masy.
Are you sure to delete this comment ?