thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1000 gramów pomidoròw, swiezych, dojrzalych
  • 1 mala cebulka
  • pietruszka, seler
  • świeża bazylia
  • tymianek, suszony
  • pieprz, sól do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Pomidory umyc, pokroic na kawalki, zostawic na durszlaku na 15min, zeby obciekly. Nastepnie wlozyc je do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" razem z cebula przekrojona na 4, selerem pokrojonym na kawalki: 30min / Varoma / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1, z miarka pòlodkryta. Dodac pozostale skladniki, odczekac kilka minut, : 30sek / obr 8 (jesli wolimy bardziej zmielone: 1min / obr tmrc_emoticons.8). Przelewamy do wysterylizowanych sloiczkòw.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Konserwa pomidorowa ( gotowy sos pomidorowy)

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 15, 2019 at 22:08

    polecam

  • września 6, 2017 at 22:15

    Czy ta pietruszka to ma być korzeń czy nać? Bo jak korzeń dodam po gotowaniu to chyba nie będzie dobrzetmrc_emoticons.( Czy wrzycać korzeń razem z selerem?

  • października 10, 2016 at 18:29

    Pasteryzujecie czy zostawiacie do góry dnem i jest ok?

  • października 4, 2016 at 21:13
    5.0

    Polecam. Smaczny i bardzo przydatny w kuchni.

  • września 4, 2014 at 12:58

    Bardzo dobry, jako baza do pizzy.

    Zrobilam rownież spaghetti bolognese wg wskazówek w komentarzu... Rewelacja !

    Love

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

  • maja 30, 2013 at 20:53

    dodałam do ulubionych tmrc_emoticons.) w tym roku mam posadzone pomidory odmiana Lima akurat na przetwory Love  pozdrawiam

  • września 18, 2012 at 18:37

    Witam,


    Mam wielka ochotę na zrobienie tego sosu, ale nie wiem czy pietruszka i seler powinny byc zielone czy korzenie? Prosze o szybka odpowiedx bo pomidory czekają tmrc_emoticons.)


    Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

  • sierpnia 18, 2012 at 12:20

    Karolinko, jak juz wczesniej Ci napisalam, skòrki nie wyrzucasz !!!!! Absolutnie !!!!!! Pomidory ze skòrka !!!!!  Pomidoròw nie parzysz, nie obierasz.... gotujesz wszystko razem !!!! Skòrka nie bedzie nikomu przeszkadzac, bo jest miksowana na koncutmrc_emoticons.)  -" Żal skórki wyrzucać ale dotąd w przecierach mi przeszkadzała" -   Bedzie szybciej i zachowasz wszystkie witaminkiBig Smile Big Smile  Daj znac, jak wyszlotmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 18, 2012 at 09:05

    veronica - dziękuję tmrc_emoticons.)

    Będę próbować! Mamy już takie pomidory, że palce lizać - polne, słodkie, zdrowe - wow! Myślę jak je zatrzymać na cały rok - najlepiej w całości i tej formie Big Smile Żal skórki wyrzucać ale dotąd w przecierach mi przeszkadzała. Wypróbuję ten przepis - dziękuję jeszcze raz tmrc_emoticons.)

     

  • sierpnia 9, 2012 at 23:36

    Sos jest gestawy, oryginalny wloski sos, taki w sam raz.  Tak to tutaj wyglada, " iscie po wlosku" tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Sos jest prosty, gotowy, tylko do podgrzania i do uzytku Big Smile . Kto lubi rzadszy, moze na czas podgrzewania dodac ciut ugotowanej wody ( nie surowej !!! ). Sos ma naprawde szerokie  zastosowanie, mozna pozmieniac ziola, dodac wiecej tego, a mniej tamtego, dac czosnek ; mozna tez swietnie zrobic ragù ( sos z miesem, mysle, ze wszyscy doskonale znaja, bolognese tmrc_emoticons.;) - rozdrabniamy marchew, seler, cebule, dodajemy olej, mieso mielone , dusimy na temp. Varoma, dodajemy wode ( przegotowana) i sos. Pare minutek i po robocietmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Swietny do makaronu (wszelkiego rodzaju), do pizzy ( nie dodawac za duzo ziòl, jesli ma takie przeznaczenie, lepiej by byl prosty, a potem, dorzucic ciut wiecej na pizze ), do kopytek, do polenty ( + zeberka i kielbaski tmrc_emoticons.) ); do cukini lub innych warzyw w sosie, do fasoli, soczewicy...  itd., itd....tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Mozna dolozyc mieso albo iliwki, albo rybki, albo papryke.... wyjda nam w ten sposòb ròzne rodzaje typowo wloskich sosòw. Jak ktos potrzebuje porady, pomoge z checia Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?