- TM 31
Składniki
farsz,przyprawy do obtoczenia kiełbasek
- łyżeczka pieprzu,gorczycy białej
- łyżeczka soli ziołowej wykonanej w TM
- 250 g surowego wędzonego boczku,pokrojonego na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 800 g wody
- 590 g pokrojona na kawałki łopatka
- 1 łyżki przyprawy do wieprzowiny
- majeranek,czosnek,przyprawa do wieprzowiny foia spożywcza do zawijania walców
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
do naczynia włożyc połowę mięsa i zemleć 12s/obr8 przełozyc do innego naczynia,czynnośc powtórzyc z kolejną porcją,do naczynia włozyc boczek rozdrobnic 13s/obr7 przełozyc do naczynia z mięsem,do naczynia wrzucic czosnek rozdrobnić 3s/obr7,dodac mięso,boczek,pieprz,gorczycę,sól wymieszać 35s//
uformować walce w rekach 3 walce,obtoczyc na przyprawach wysypanych na talerzu,poźniej owinąć folią spozywcza,konce folii ułozyc pod wałek zwinete w dolnej części przystawki VAROMA
do naczynia wlać wodę,nałożyć przystawkę i gotować 35-40min/varoma/obr1
wykonanie
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Robię kiełbaski już drugi raz ,smaczne,a co najważniejsze wiem co jem,polecam .
Proste i smaczne
Dodaję do wypróbowania
Dla mnie oki
dla mnie super
Bardzo smaczne. Udany przepis. Polecam.
Dodaję do wypróbowania