- TM 31
Składniki
- 1 płaskiej łyżeczki imbiru obranego, posiekanego
- 1/2 papryczka chili, jeżeli ma być ostro to cała
- 1 papryka, czerwona, duża
- 100 gramów cebuli
- 300 gramów jabłek
- 500 gramów dynia Hokkaido
- 50 gramów cukru
- 1 łyżeczki gorczycy, białej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do TM włożyć imbir i pokrojoną w ćwiartki cebulę. rozdrobnić 3s/obr.8. Przełożyć do miseczki.
2. Do TM wsypać cukier i wlać wodę, gotować 5min/100C/obr.1
3. Dodać pokrojone w kostkę dynię, jabłko, parykę, paprykę chili oraz ocet, gotować 40min/100C/obr2, stawiając na pokrywkę koszyczek.
4. Przelać do sparzonych wrzątkiem słoików i natychmiast zakręcić. Obrócić dnem do góry i zostawić na min 10min.
Porady
Jeżeli wg uznania konsystencja chutneya nie będzie wodnista to można wydłużyć czas gotowania wg uznania lub pod koniec gotowania dodać trzy łyżeczki żelfiksu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
ja zrobiłam chutney jabłkowy, teraz czas na dynię