Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
3 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 1 płaskiej łyżeczki imbiru obranego, posiekanego
  • 1/2 papryczka chili, jeżeli ma być ostro to cała
  • 1 papryka, czerwona, duża
  • 100 gramów cebuli
  • 300 gramów jabłek
  • 500 gramów dynia Hokkaido
  • 50 gramów cukru
  • 1 łyżeczki gorczycy, białej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do TM włożyć imbir i pokrojoną w ćwiartki cebulę. rozdrobnić 3s/obr.8. Przełożyć do miseczki.

    2. Do TM wsypać cukier i wlać wodę, gotować 5min/100C/obr.1

    3. Dodać pokrojone w kostkę dynię, jabłko, parykę, paprykę chili oraz ocet, gotować 40min/100C/obr2, stawiając na pokrywkę koszyczek.

    4. Przelać do sparzonych wrzątkiem słoików i natychmiast zakręcić. Obrócić dnem do góry i zostawić na min 10min.

Porady

Jeżeli wg uznania konsystencja chutneya nie będzie wodnista to można wydłużyć czas gotowania wg uznania lub pod koniec gotowania dodać trzy łyżeczki żelfiksu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

chutney dyniowo-jabłkowy

Wydrukuj:

Komentarze